Eplet Hostel & Jus Fabrikk

En skjult perle i Solvorn

Eplet – gjestehus med avslappet atmosfære for aktive gjester!

Eplet er en perfekt base for en fysisk aktiv og sosialt avslappet ferie ved fjord og fjell. Vi har variert overnatting – rom, sovesal, tipi og telt – og passer for gjester i alle aldre. Sykkelutleie, kajakk på fjorden, isbretur og flotte fotturer i en idyllisk bygd med badestrand. Eplet er åpent fra 1 mars til 1 november.

Høysesong. 1 Mai til 1 Oktober er begge husene og teltplassen åpen, vi er i resepsjonen og svarer på epost hver dag. Vi anbefaler å bestille noen dager på forhånd, også på teltplassen.

Lavsesong. I mars, april og november kan man leie rom i hovedhuset, Solvorn er et perfekt utgangspunkt for tuppturer i indre Sogn. Man bør bestille på epost minst en uke på forhånd, og vi leser ikke epost helt regelmessig. Velkommen til Eplet!

Eplet - hostel og jusfabrikk

Eplet Bed and Apple er et gjestehus med god atmosfære, fjordutsikt og egen jusfabrikk i kjelleren. Solvorn er en vakker liten bygd ved Lustrafjorden, med et idyllisk sentrum og egen strand 5 minutter unna. Vi har 7 rom, sovesal og en liten teltplass. Vi har sykkelutleie og god kjennskap til lokal kultur og naturhistorie som vi gjerne deler med gjestene våre!

Eplet ligger i en frukthage og vi produserer verdens beste jus av frukt og bær i kjelleren. I resepsjonsbutikken kan du kjøpe jusen vår, ferske jordbær i sesong og egg fra egne høner. Vi er et hostel, og har enkel, ren og koselig standard. Det er dessverre ikke tillatt med hund.

Eplet er et bittelite sted. I Juli og August har vi mange gjester og det er ofte fullt. For å unngå at det blir for hektisk har vi minimum 2 netter på rom og 3 netter på teltplassen i de travleste ukene. Det gjør at det blir roligere både for dere og for oss. Resten av året kan man bli så kort eller lenge man selv ønsker.

Vi tar booking kun på epost. Bare ring oss hvis alvorlig solbrenthet eller et snøskred gjør at dere ikke kommer fram. Ellers regner vi med at dere dukker opp :)

Bestill direkte på; post@eplet.no Velkommen til oss.

Våre fasiliteter

Vi har 5 dobbeltrom, 2 trippelrom, 7-sengs sovesal og camping for telt. Alle med panorama fjordutsikt! Det er gjestekjøkken, stue og stor hage med fjordutsikt til fri bruk. Vi har ikke bad på rommene.

Våre romtyper

Telt camping

Offentlig transport

Våre priser

Aktiviteter – bli noen dager!

Bruk Eplet som base for en aktiv ferie. Lustrafjorden er et eldorado for fjellturer, sykkelturer, kajakkpadling, brevandring og klatring om sommeren, og toppturer og ski i vårsesongen. Vårt mål er at gjestene våre bruker Eplet som base og blir i 3-5 dager. Her er et forslag: 1. sykkeltur på den romantiske vegen med besøk i Urnes Stavkyrkje– 2. fjelltur til Molden (1030 mho) – 3. Brevandring i Jostedalen – 4. Kajakkpadling på Lustrafjorden – 5. Strandsittermiljøet i Solvorn, galleribesøk, kafebesøk og en tur på stranda. Pluss lange frokoster i hagen på Eplet og lune kvelder i lys av oljelampa i stua om kvelden.

Sykling

Vandring

Brevandring

Fjord Kajakk

Costa del Solvorn

Lustrabadet

Våre aktiviteter

Atmosfæren på Eplet

Hvem bor på Eplet? Alle typer gjester – unge og gamle! Felles for våre gjester er at de er aktive og ønsker et avslappet, hyggelig sted og komme hjem til på kvelden. Vertene Trond Henrik og Agnethe har sykla og reist mye selv, og ønsker at Eplet skal være akkurat sånn som vi selv vil ha på ferie: avslappet atmosfære for aktive gjester. Reis gjerne kollektivt hit.

Personalet

Våre gjester

Våre aktiviteter

Fasiliteter

Jusfabrikken

Eplet bittelille jusfabrikk presser og produserer jus av frukt og bær: eple, pære, bringebær, solbær, blåbær, rips, rabarbra… vi presser det meste! Vi ønsker å produsere gode, friske produkter av lokale råvarer og selge mest mulig lokalt. På en varm julidag kan bringebærene som ble plukket i hagen om morgenen være i flaska med bringebærnektar du drikker om kvelden etter en tur på Molden. Vel bekomme og velkommen til Eplet!